Bel Raymond de Ruiter
0174 622 546

Blog

Met de klant uit eten: met wie en waarom?

Ondernemers kunnen vaak buiten de deur eten, op kosten van de zaak. Met een klant, een toekomstige klant, een medewerker, een sollicitant, en ga zo maar door. Als het maar zakelijk is. De fiscus controleert dat. Als u bij een boekenonderzoek – jaren na dato – niet meer weet met wie u en waarom u…
Lees meer

Auto van de zaak: 25% bijtelling, of toch 22%!

Heeft u in 2016 een nieuwe auto in de zaak gekocht (met een CO²-uitstoot van meer dan 106 gram per kilometer), met 25% bijtelling voor privégebruik? Jammer, als u die auto begin 2017 had gekocht was de bijtelling 22% geweest. Dat scheelt u de belasting over 3% bijtelling, gedurende misschien wel 5 jaar. Veel autoprofessionals…
Lees meer

Een BBQ fiscaal vriendelijk ?

Met de zomer op komst krijgt u, werkgever, nieuwe mogelijkheden om uw medewerkers fiscaal vriendelijk te belonen. Wat dacht u van een leuke barbecue, met al uw medewerkers? Als u dat doet in de tuin bij uw bedrijfspand of op het parkeerterrein, is fiscaal sprake van een verstrekking op de werkplek. De BBQ pakt dan…
Lees meer

VAR onderneem nu al actie voor 2016

De VAR (Verklaring arbeidsrelatie) gaat per 2016 verdwijnen. Er komt een andere manier om zekerheid te krijgen over de inhoudingsplicht voor de opdrachtgever. Vooraf oordeel Belastingdienst. De Tweede Kamer is inmiddels akkoord gegaan met de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties. Naar verwachting wordt deze wet per 2016 van kracht als opvolger van de VAR. Volgens deze…
Lees meer